PENAPIS UDARA TERBAIK UNTUK PENCINTA KUCING & HAIWAN BERBULU

 

Kucing adalah haiwan yang comel dan manja. Tetapi tidak dinafikan pasti akan ada kerisauan bagi pencinta kucing apabila berkait dengan masalah yang berpunca daripada haiwan kesayangan kita. 

Masalah yang sering dihadapi oleh pencinta kucing adalah :

1. Masalah bulu kucing

2. Masalah bau kucing & bau najis kucing

3. Masalah alahan seperti sinus dan hidung sensitif

4. Masalah ada anak kecil di rumah

SOLUSI

Bagi anda yang menghadapi masalah ini pastinya inginkan jalan penyelesaiannya bukan? Baca sehingga habis.

APA ITU PENAPIS UDARA?

Pembersih udara atau pun lebih dikenali dengan nama penapis udara (air purifier) yang berperanan penting untuk mencegah pencemaran udara di sekeliling kita. Ia berfungsi dengan cara  menyedut masuk udara, ditapis kemudian dilepaskan semula udara bersih ke sekeliling.

CARA PILIH PENAPIS UDARA TERBAIK UNTUK KUCING

Ramai orang yang tersilap dalam pemilihan penapis udara. Kebanyakannya akan tengok pada harga. Lepas membeli baru menyesal kerana masalah yang dihadapi masih tidak selesai.

Perkara utama yang perlu dilihat dalam pemilihan penapis udara adalah dengan melihat kepada teknologi tapisan (jenis penapis dan bilangan penapis), indicator (untuk menilai kualiti udara dalam rumah), kualti servis termasuk waranti jika berlaku kerosakan dan penggunaan elektrik.

 

BAGAIMANA PENAPIS UDARA CUCKOO MENYELESAIKAN MASALAH PENCINTA KUCING?

1. MENGHAPUSKAN BAU KUCING & BAU NAJIS KUCING

Fungsi tapisan 8 hingga 9 dalam penapis udara Cuckoo B Model dan C Model membantu untuk menyerap segala bau-bau yang kurang menyenangkan dalam rumah. Jadi, secara tidak langsung ia dapat mengurangkan masalah bau kucing dalam rumah dengan lebih efektif.

Tambahan pula, dengan adanya ciri Plasma Ionzer yang terdapat dalam semua penapis udara Cuckoo ia juga mampu untuk menghapuskan bakteria, memerangkap bau kucing dan mengubahnya kepada udara yang menyegarkan.

2. ANTI BAKTERIA - TEKNOLOGI PLASMA IONIZER

Teknologi Plasma Ionizer yang terdapat dalam penapis udara Cuckoo membantu untuk memerangkap toksin dan bakteria dalam udara seterusnya menghapuskannya. Maka terhasillah udara yang lebih segar dan selamat untuk dihidu.

Jika anda risaukan bakteria dan kuman yang datang daripada haiwan peliharaan, maka penapis udara Cuckoo adalah pilihan yang terbaik bagi memastikan udara dalam rumah lebih bersih, sihat dan selamat untuk bernafas di dalamnya.

3. KURANGKAN BULU KUCING PADA SOFA, KARPET DAN PAKAIAN

Selain itu, penapis udara Cuckoo juga dapat membantu mengurangkan bulu yang melekat pada fabrik dan lantai rumah kita. Fungsi penpis udara Cuckoo mampu menyedut bulu-bulu dan habuk yang berterbangan dalam rumah.

Jadi, sedikit sebanyak dapat memudahkan kerja seharian anda kerana tidak perlu lagi bersusah payah untuk vakum sofa, karpet, pakaian dan sapu lantai terlalu kerap. Penapis udara Cuckoo juga dilengkapi dengan pelbagai mod termasuk mod standard, silent dan turbo.

Jika udara rumah anda dalam keadaan tadak bagus terutamanya di musim jerebu, anda boleh pilih mod turbo. Dalam masa singkat, udara dalam rumah anda akan berubah jadi lebih segar.

4. AIR QUALITY INDICATOR - Penunjuk Kualiti Udara

Penapis udara Cuckoo mempunyai light indicator untuk mengesan tahap kualiti udara dalam rumah.

Jika tahap kualiti udara dalam rumah teruk, ia akan berubah kepada warna merah. Apabila udara dalam rumah sudah dibersihkan, ia akan berubah kepada warna biru atau hijau.

5. HEPA FILTER

HEPA Filter atau High Efficiency Particulate Air adalah antara teknologi terbaik dalam sistem penapisan udara. Setiap penapis udara yang baik dan berkualiti pasti mempunyai penapis HEPA. Fungsi HEPA Filter adalah untuk menapis pollen, zarah-zarah halus, hama dan juga bau asap rokok.

 

Cuckoo menggunakan 4 lapisan HEPA Filter iaitu :

1. HEPA Antibacterial

2. HEPA Anti-Mold

3. HEPA Anti-Virus

4. HEPA Allergen Filter

 

HEPA Filter mempunyai tapisan udara yang sangat halus dan mampu untuk memerangkap hama padakucing perliharaan anda.

6. ALLERGEN PLUS FILTER

Penapis udara B Model mempunyi fungsi tambahan iaitu Allergen Plus Filter. Ia akan ditukar setiap 4 bulan.

 

Allergen Plus Filter berfungsi untuk menapis habuk-habuk dan debu-debu yang tidak dapat ditapis oleh filter peringkat pertama iaitu Pre Filter. Pre Filter berfungsi untuk menapis habuk, debu dan bulu-bula kasar, manakala Allergen Plus Filter pula menapis yang lebih halus.

 

Penapis udara Cuckoo mampu menapis debu dan habuk yang sangat halus iaitu daripada PM2.5 hingga 0.3QM.

7. SERVIS BERKALA

Kualiti servis yang disediakan oleh Cuckoo adalah yang terbaik kerana penapis udara anda akan diservis setiap 4 bulan. Servis dilakukan dengan menukar filter yang baru untuk penapis udara anda.

Anda tidak perlu risau tahap efficiency penapis udara anda dengan adanya servis berkala daripada Cuckoo.

KEBERKESANAN

Di sini saya kongsikan beberapa video yang diambil untuk menguji tahap keberkesanan penapis udara Cuckoo

 

Keberkesanan Penapis Udara Cuckoo Menghilangkan Asap & Jerebu

 

Keberkesanan Penapis Udara Cuckoo Menyedut Habuk halus

TESTIMONI CUSTOMER

Banyak testimoni dari pengguna penapis udara Cuckoo. Di sini saya kongsikan sebahagian daripadanya.

 

Perlukan bantuan untuk pemilihan produk dan info terbaru promosi? Terus berhubung dengan Cuckoo Sales Team kami. Tekan link di bawah.